MENTALA ÖVNINGAR

Varje måndagsmorgon kickstartar Erik veckan med en mental övning. Du kan använda dig av dessa övningar under veckorna för att lyckas med det vi alla någonstans innerst inne vill; slippa lidande, bli mer lycklig och få frid och harmoni i sinnet. Här hittar du tidigare övningar.


Övning 11: Lyft upp din bubbla

Denna vecka blir rolig. Vi ska nämligen ut och gå i varsin bubbelboll. Tänk dig en stor genomskinlig gummiplastbubbla, ungefär som en sån där waterball man kan se folk gå på vattnet med. Bubblan rör sig framåt när du går i den och den är gigantisk och rymmer allt du ser just nu. Bubblan har egentligen alltid varit ditt hem, men just kommande sju dagar ska du medvetet tänka på att du är i den. Veckans övning handlar nämligen om lyfta upp din bubbla så mycket du bara kan.DU SER BARA DIN UPPLEVELSE

Bubblan du går runt i är lika stor som din upplevelse är just nu. Allt du ser, känner, hör, luktar eller smakar är upplevelser i din bubbla. Det som är bortom din upplevelse är inte manifesterat för dig, än. Det som är bortom din bubbla är bara oändlig potential. Alla möjligheter finns där. När du tar din bubbla till en plats, ditt jobb, affären, din vän, gymmet, familjemiddagen i Nybro, ja, vart du vill, manifesteras den platsen in i din bubbla och blir din upplevelse. 


Dina upplevelser i bubblan, det du manifesterar, när du till exempel åker till jobbet, är beroende på hur ditt inre "state" är. Din förväntan, din energinivå och dina undermedvetna program avgör om du i din bubbla kommer att få en hög eller låg upplevelse. En hög upplevelse är en av lycka, glädje, positiva överraskningar och kärleksfullt bemötande. En låg upplevelse är en av problem, ilska, irritation och motgångar. Allt detta kokar ner till vilket medvetande du tar dig fram genom livet med.   DIN PERCEPTION AVSLÖJAR DIN NIVÅ AV MEDVETANDE


För att förklara detta ytterligare behöver vi se det från medvetandenivåer. I boken Power vs Force av David Hawkins rankas medvetandenivåerna enligt följande; skam, skuld, apati, sorg, rädsla, lust, ilska, stolthet, mod, neutralitet, villighet acceptans, resonerande, kärlek, glädje, frid, upplysthet. Känslor och livssyn skiljer sig såklart åt beroende på vilken nivå man är på. Om man tar det klassiska exemplet med en uteliggare kan vi föreställa oss att två personer med olika medvetandenivå ser på denna uteliggare med två helt olika ögon.


En person med lägre medvetandenivå känner ilska och skuld mot uteliggaren eftersom personens livssyn är den av hopplöshet, missnöje och tragik. Denna person tänker förmodligen att uteliggaren en brottsling, jobbar för en brottsling eller är någon som omedelbart bör rycka upp sig och skaffa sig ett jobb. Personen agerar genom att inte hälsa, se ner på uteliggaren och snabbt gå förbi.


En person med högre medvetandenivå känner förståelse och medkänsla för uteliggaren eftersom personens livssyn är den av etthet, harmoni och meningsfullhet. Denna person ser människan och tänker förmodligen att uteliggaren haft ett tufft liv och behöver hjälp. Personen agerar med en kärleksfull hälsning och erbjuder sin hjälp på det sätt den finner lämpligt. NIVÅN AV MEDVETANDE REFLEKTERAS I DITT LIV


De känslor din medvetandenivå genererar, attraherar in mer upplevelser som speglar dessa känslor. Om du ofta är tacksam kommer du få mer att vara tacksam över. Om du är känner missnöje kommer du få mer att känna missnöje över. Livet ger oss alltid det vi behöver för att vi ska kunna ta oss uppåt med vår bubbla.


Har du kanske tänkt på att vissa människor tycks ha motgångar gång, på gång, på gång? Inget break, bara nästa avsnitt i deras dokusåpa med drama, problem och elände. Medan andra tycks flyta genom livet som att allt går deras väg? De blir vänligt bemötta, får fördelar och lyckas med det mesta de tar sig an. De har en till synes väldig tur i livet.


Det är ingen slump att vi ofta skapar samma verklighet om och om igen. Våra undermedvetna program genererar ständigt ekon från det förflutna och inte förrän vi höjer oss över dessa program kan vi höja medvetandenivån. Alltså höja vår bubbla. Ju högre bubblan svävar, desto angenämare blir dina upplevelser var du än tar dig. Det handlar inte så mycket om vart du tar dig, utan på vilken nivå du är på när du tar dig dit.ÖVNINGEN - LYFT UPP BUBBLAN


Övningen går ut på att; för det första föreställa dig att allt det du ser just nu är en del av din osynliga bubbla. Den är din värld. Föreställ dig sedan att allt utanför bubblan är omanifesterat. Vibrerande energi av oändlig kvantpotential som manifesteras först när du tar bubblan dit.


För det andra; höj upp bubblan genom att vara tacksam för de upplevelser du gillar i den. Ignorera också de du upplevelser du inte gillar. Det du lägger energi på växer och du genererar mer av det samma. Försök inte förändra något, acceptera det och se det som ett eko från förr.


För det tredje; planera inte så mycket (eftersom det viktigaste är att ta sig uppåt, inte vart du tar dig) mer än att vara den bästa versionen av dig själv, vart du än tar dig med bubblan. Var närvarande genom att vara öppen att ta emot upplevelser och samtidigt ge av dem. 


Lycka till och ha en fantastisk vecka!


/Erik