MENTALA ÖVNINGAR

Varje måndagsmorgon kickstartar Erik veckan med en mental övning. Du kan använda dig av dessa övningar under veckorna för att lyckas med det vi alla någonstans innerst inne vill; slippa lidande, bli mer lycklig och få frid och harmoni i sinnet. Här hittar du tidigare övningar.


Övning 10: Lämna över din kortlek

I En Kurs i Mirakler kan man göra tolkningen att alla relationer du ser är projiceringar av ditt förflutna. Att alla de människor du har i ditt liv är skapade av egot på grund av den skam, skuld och rädsla du bär på inombords. Vissa personer gillar du mer (bra skuld) och andra mindre (dålig skuld). De människor du tycker mer om är av en projektion av din rädsla, eftersom du föredrar någon över någon annan. De du inte gillar lika mycket triggar ju något i dig som genererar smärta. Detta vill du såklart undvika.


Människor vi ser dömer vi, manipulerar och projicerar vi vår skuld på. Har du någon gång gett en annan människa en subtil hint om att den ska ändra på sig? Så att beteendet bättre passar in i din världsbild. Eller har du någon gång gett en blick till din vän för att signalera ditt dömande om en person som precis sagt något till er? Har du någon gång haft en förutfattad mening innan du träffar någon du känner? Självklart! Det har alla. Vi bär på skuld och det visar sig i hur vi ser på andra. Dessa människor ska nämligen leva upp till egots ideal och behöver därmed inte vara annat än helt perfekta för att vi ska vara nöjda.


Veckans övning handlar om att inte längre styra över vilka personer som kommer in i ditt liv, när de gör det eller hur de beter sig, utan bara styra ditt eget beteende när de väl sker.DINA RELATIONER SOM EN KORTLEK


En av lärarna av tidigare nämnda kurs, David Hoffmeister, liknar vid dina relationer som korten i en kortlek. Att alla kort representerar en person i ditt liv som egot skapat. Vissa håller vi mer kära än andra (Davids hjärter dam var hans kärlek Lilian), och vissa tycks dyka upp som Svarte Petter (du vet säkert någon). Säkert har några jokrar också dykt upp under årens lopp.


David beskriver det vid ett tillfälle som att han spelar kort med Jesus (som är den som blir kanaliserad i boken). Jesus ber honom slänga ut hela kortleken på golvet och titta på den. Han förklarar också för David att om han är riktigt ärlig finner han någon form av agg mot var och en av alla dessa personer. Det finns ingen där som är helt hundraprocentigt perfekt och de har alla någonting, mer eller mindre, som skaver lite. Jesus ber sedan David plocka upp kortleken och ge den till honom.


J: Från och med nu delar jag ut korten till dig.

D: Men kommer jag få se dem igen?

J: Inte för dig att tänka på.


David ville först ta sin Lilian och stoppa i bröstfickan. Det var hans villkorslösa kärlek, men Jesus var kompromisslös:


J: Alla korten.

D: Ok, men vilka kommer jag få träffa igen?
J: Inte för dig att tänka på.


Jesus fortsätter sedan att förklara för David att hans seende är det enda viktiga, och att om han släpper taget kommer han delas precis de kort han behöver när han behöver dem:


J: Från och med delar jag ut de kort du behöver. Du kommer träffa långt fler människor än dessa 52 och de kommer alla ha betydelse för din resa, ditt växande, ditt syfte och ditt uppvaknande.ALLA SPELAR EN ROLL I DITT LIV


Alla människor i ditt liv spelar en roll, nästan som om de fått ett manus att följa. Men eftersom egot hela tiden värderar dem utifrån deras beteende kan det vara svårt att se skogen för alla träd. Om du är autentisk med vad du vill göra i ditt liv kommer rätt människor in vid rätt tillfälle. Du kan säkert se tillbaka över ditt eget liv och identifierat några nyckelpersoner som hjälpt dig vid precis rätt tillfälle för ditt nästa stora steg. Vissa är inne en stund och andra längre.


Vissa kommer in och spelar roller för att vi ska kunna göra oss av med den skuld vi behöver släppa inombords. De triggar igång oss gång på gång (du vet vilka) för att ge oss möjligheten att välja ett annat seende än egots. Om vi gör det finns möjlighet att läka och höja medvetandet och därmed generera angenämare relationer i framtiden. Dina undermedvetna program kommer nämligen att fortsätta generera dessa upplevelser tills du antingen byter seende eller ändrar på dem. ÖVNINGEN - LÄMNA ÖVER KORTLEKEN


Steg 1: Fundera på varför de människor du ser dyker upp i ditt liv. Se det som att de spelar en roll och att du har gett dem ett manus att följa. De är där för din skull så reflektera över varför. Är de där för att hjälpa, för dig att läka eller på grund av dina undermedvetna program?


Steg 2: Fokusera inte på vilka människor som dyker upp i ditt liv, när de ska göra det eller vad de gör. Var enbart i nuet och var den du vill vara i den stunden. Vem som dyker upp är inte längre relevant för dig att bestämma. Vara bara ditt högsta bästa i varje situation. Då kommer vissa människor automatiskt sållas bort i din perception och andra komma in.


Steg 3: Lämna över din kortlek. Släpp viljan att styra, manipulera och planera för att uppnå det egot tror är bäst för dig. Planera bara in möten och samtal med människor du verkligen vill träffa eller höra av, inte med de du tror du borde se eller höra av. Rätt människor kommer att dyka upp för just dig.


På bara sju dagar är det häftigt att se hur mycket som sker. Ha tillit och testa. Återkom gärna och berätta vad som hände under din vecka!


Lycka till och ha en fantastisk vecka!


/Erik